Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Orderboek scheepsbouwer Damen naar record, wel 161 miljoen euro verlies

Gorinchem

De orderportefeuille van Damen Shipyards is eind 2020 opgelopen tot een record van 8 miljard euro. Tot de opdrachten die de grootste scheepsbouwer van Nederland mocht bijschrijven, zijn de bouw van vier F-126 fregatten voor de Duitse marine, een order voor veertig binnenvaartschepen en het ontwerp en de constructie van het grootste superjacht (120 meter) ooit in Nederland gemaakt.

1 / 1
Het hoofkantoor van Damen Shipyards in Gorinchem. Foto Damen.

Het hoofkantoor van Damen Shipyards in Gorinchem. Foto Damen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • elzinga

  Bijna medelijden, nog niet helemaal

 • daisy

  Toch eens een nieuw batterijtje in de rekenmachine doen.
  Het is maar goed dat Damen een lievertje is van de (r)overheid.

  G.M. Noldes

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook