Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Rechter: reder moet brandstof zelf laten testen

AMSTERDAM/ROTTERDAM

Een rederij of kapitein neemt het risico aansprakelijk te worden gesteld als het zwavelgehalte in de bunkers niet deugt wanneer hij de geleverde brandstof niet zelf laat testen. Het maakt daarbij niet uit of testen lastig is of dat het normaal niet wordt gedaan.

1 / 1
Infografic van de zwavelcontrole door de ILT (Beeld: ILT)

Infografic van de zwavelcontrole door de ILT (Beeld: ILT)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Bikkel

    Opmerkelijke uitspraak van de rechter!Brandstof (diesel ,benzine)hoef je toch ook niet eerst te testen bij een tankstation als je voertuig wil vullen?Het wordt steeds duidelijker voor wie de rechtspraak is!

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook