Tanker ramt afgemeerd schip op Amsterdam-Rijnkanaal

Bij een aanvaring van de binnenvaarttanker Manoek 3 met het vrachtschip Enja op het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Breukelen is in de nacht van 1 op 2 november rond 0:20 uur aanzienlijke schade ontstaan aan beide schepen.

De Enja lag afgemeerd aan de Kanaaldijk-Oost toen ze geramd werd door de uit haar koers geraakte tanker Manoek 3. Hierdoor knapten de touwen van de Enja, die vervolgens stuurloos op het kanaal dreef. Het toevallig passerende containerschip Traviata bracht de Enja daarop terug naar de kant.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Tanker ramt afgemeerd schip op Amsterdam-Rijnkanaal | Schuttevaer.nl

Tanker ramt afgemeerd schip op Amsterdam-Rijnkanaal

Bij een aanvaring van de binnenvaarttanker Manoek 3 met het vrachtschip Enja op het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Breukelen is in de nacht van 1 op 2 november rond 0:20 uur aanzienlijke schade ontstaan aan beide schepen.

De Enja lag afgemeerd aan de Kanaaldijk-Oost toen ze geramd werd door de uit haar koers geraakte tanker Manoek 3. Hierdoor knapten de touwen van de Enja, die vervolgens stuurloos op het kanaal dreef. Het toevallig passerende containerschip Traviata bracht de Enja daarop terug naar de kant.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer