Alm schoner dan schoonste vrachtwagen

De Sliedrechtse burgemeester Martin Boevée heeft 29 augustus de van SCR-katalysatoren en roetfilters voorziene hoofdmotoren van het ms Alm (86 x 9,50 meter) van Pieter en Adri Romijn uit Dordrecht, in gebruik gesteld.

Alm schoner dan schoonste vrachtwagen

De motoren zijn niet vernieuwd. Op het ms Alm drijven twee 520 pk Volvo’s, een PAMB 163 C en een PAMB 165C, de schroef aan. De eerste motor heeft geen CCR-certificaat, de tweede is CCR-1 gecertificeerd. Met de in het kader van het Programma Schone Motoren geplaatste systemen voldoen ze aan de strengste normen op emissiegebied. ‘We zijn nu schoner dan de schoonste vrachtwagen (Euro 6)’, zegt Pieter Romijn. ‘NOx- en roetuitstoot zijn gelijk, maar de CO2-uitstoot ligt per tonkilometer een stuk lager.’ Romijn is bestuurslid van de Christelijke Bond van Ondernemers in de Binnenvaart (CBOB), waar hij de milieucommissie voorzit.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Alm schoner dan schoonste vrachtwagen | Schuttevaer.nl

Alm schoner dan schoonste vrachtwagen

De Sliedrechtse burgemeester Martin Boevée heeft 29 augustus de van SCR-katalysatoren en roetfilters voorziene hoofdmotoren van het ms Alm (86 x 9,50 meter) van Pieter en Adri Romijn uit Dordrecht, in gebruik gesteld.

Alm schoner dan schoonste vrachtwagen

De motoren zijn niet vernieuwd. Op het ms Alm drijven twee 520 pk Volvo’s, een PAMB 163 C en een PAMB 165C, de schroef aan. De eerste motor heeft geen CCR-certificaat, de tweede is CCR-1 gecertificeerd. Met de in het kader van het Programma Schone Motoren geplaatste systemen voldoen ze aan de strengste normen op emissiegebied. ‘We zijn nu schoner dan de schoonste vrachtwagen (Euro 6)’, zegt Pieter Romijn. ‘NOx- en roetuitstoot zijn gelijk, maar de CO2-uitstoot ligt per tonkilometer een stuk lager.’ Romijn is bestuurslid van de Christelijke Bond van Ondernemers in de Binnenvaart (CBOB), waar hij de milieucommissie voorzit.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer