Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Alm schoner dan schoonste vrachtwagen

SLIEDRECHT

De Sliedrechtse burgemeester Martin Boevée heeft 29 augustus de van SCR-katalysatoren en roetfilters voorziene hoofdmotoren van het ms Alm (86 x 9,50 meter) van Pieter en Adri Romijn uit Dordrecht, in gebruik gesteld.

1 / 1
Alm schoner dan schoonste vrachtwagen

Alm schoner dan schoonste vrachtwagen

De motoren zijn niet vernieuwd. Op het ms Alm drijven twee 520 pk Volvo’s, een PAMB 163 C en een PAMB 165C, de schroef aan. De eerste motor heeft geen CCR-certificaat, de tweede is CCR-1 gecertificeerd. Met de in het kader van het Programma Schone Motoren geplaatste systemen voldoen ze aan de strengste normen op emissiegebied. ‘We zijn nu schoner dan de schoonste vrachtwagen (Euro 6)’, zegt Pieter Romijn. ‘NOx- en roetuitstoot zijn gelijk, maar de CO2-uitstoot ligt per tonkilometer een stuk lager.’ Romijn is bestuurslid van de Christelijke Bond van Ondernemers in de Binnenvaart (CBOB), waar hij de milieucommissie voorzit.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • Adri Romijn

  Dag Rob,
  leuk om langs deze weg weer eens wat van je te horen!
  groet,
  Adri Romijn

 • Soottech

  Voor al uw vragen we helpen u graag verder.

  http://www.soottech.nl

 • Rob van den Hil

  Veel succes

 • hagens

  Het is allemaal prachtig, maar de schipper van de Alm zegt al dat er niet overal de juiste gasolie is te krijgen.
  Dan kan hij wel niet in Duitsland komen maar er zijn er genoeg die dit wel als hun vaargebied hebben.
  Is dit ook voor langzaamlopende motoren en hoeveel bedraagt de subsidie, is die subsidie handje contantje of moet ik die verrekenen met de belasting.
  Voorts hoor ik niet wat het ongeveer per schip kost al hebben we maar een richtprijs van minimaal en maximaal of een site waar je zo iets op kan vragen.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook