Opvarenden gered

Duwboot zinkt op Boven-Merwede bij Gorinchem

Een duwboot is zondag 26 mei rond 16:30 uur gezonken op de Boven-Merwede bij Gorinchem. Het gaat om de Xander. Eén persoon is uit het water gehaald, maar is niet gewond. Ook de andere twee opvarenden zijn ongedeerd.

De Xander zinkt op de Boven-Merwede. Foto Jurgen Versteeg/SQ Vision

De oorzaak van het ongeval is onbekend. De hulpdiensten zijn groots ter plaatse. Meerdere patrouilleboten van Rijkswaterstaat, waaronder de RWS 72, zijn op het water aanwezig, deels voor scheepvaartbegeleiding.

Ook een duikteam werd opgeroepen. De brandweer vaart met een Riveer-boot naar de plek van het ongeval. Een trauma-helikopter werd opgeroepen, maar bleek niet nodig. Ook de KNRM is aanwezig.

De duwboot vaart onder Belgische vlag. De stuurhut is vrijwel geheel onder water verdwenen. Vanaf een afstand is te zien dat het schip inderdaad nog slechts gedeeltelijk boven water ligt. Het schip zou olie hebben gelekt, dat wordt momenteel opgeruimd.

Duwboot zinkt op Boven-Merwede bij Gorinchem | Schuttevaer.nl
Opvarenden gered

Duwboot zinkt op Boven-Merwede bij Gorinchem

Een duwboot is zondag 26 mei rond 16:30 uur gezonken op de Boven-Merwede bij Gorinchem. Het gaat om de Xander. Eén persoon is uit het water gehaald, maar is niet gewond. Ook de andere twee opvarenden zijn ongedeerd.

De Xander zinkt op de Boven-Merwede. Foto Jurgen Versteeg/SQ Vision

De oorzaak van het ongeval is onbekend. De hulpdiensten zijn groots ter plaatse. Meerdere patrouilleboten van Rijkswaterstaat, waaronder de RWS 72, zijn op het water aanwezig, deels voor scheepvaartbegeleiding.

Ook een duikteam werd opgeroepen. De brandweer vaart met een Riveer-boot naar de plek van het ongeval. Een trauma-helikopter werd opgeroepen, maar bleek niet nodig. Ook de KNRM is aanwezig.

De duwboot vaart onder Belgische vlag. De stuurhut is vrijwel geheel onder water verdwenen. Vanaf een afstand is te zien dat het schip inderdaad nog slechts gedeeltelijk boven water ligt. Het schip zou olie hebben gelekt, dat wordt momenteel opgeruimd.