Zeevrachtenmarkt: Slecht nieuws voor capesizers

De Australische Amrun bauxietmijn is sinds kort volledig operationeel. De investering in de mijn bedroeg $ 1,9 miljard en hij zal 22,8 miljoen ton bauxiet per jaar produceren. De grote Braziliaanse mijnbouwer Vale daarentegen zal voorlopig geen toestemming krijgen om de Guaiba-terminal weer te gebruiken voor de export van ijzererts. Dat is slecht nieuws voor de capesizers. De charterhuren voor dit type schip daalde tot rond $ 4500 per dag.

Begin januari lagen de huren rond $ 15.300 per dag en dat was al laag.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zeevrachtenmarkt: Slecht nieuws voor capesizers | Schuttevaer.nl

Zeevrachtenmarkt: Slecht nieuws voor capesizers

De Australische Amrun bauxietmijn is sinds kort volledig operationeel. De investering in de mijn bedroeg $ 1,9 miljard en hij zal 22,8 miljoen ton bauxiet per jaar produceren. De grote Braziliaanse mijnbouwer Vale daarentegen zal voorlopig geen toestemming krijgen om de Guaiba-terminal weer te gebruiken voor de export van ijzererts. Dat is slecht nieuws voor de capesizers. De charterhuren voor dit type schip daalde tot rond $ 4500 per dag.

Begin januari lagen de huren rond $ 15.300 per dag en dat was al laag.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer