Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeevrachtenmarkt: Slecht nieuws voor capesizers

Papendrecht

De Australische Amrun bauxietmijn is sinds kort volledig operationeel. De investering in de mijn bedroeg $ 1,9 miljard en hij zal 22,8 miljoen ton bauxiet per jaar produceren. De grote Braziliaanse mijnbouwer Vale daarentegen zal voorlopig geen toestemming krijgen om de Guaiba-terminal weer te gebruiken voor de export van ijzererts. Dat is slecht nieuws voor de capesizers. De charterhuren voor dit type schip daalde tot rond $ 4500 per dag.

Begin januari lagen de huren rond $ 15.300 per dag en dat was al laag.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook