Kerstdagen: veertig migranten opgepikt die naar Engeland wilden oversteken

De Franse kustwacht heeft tijdens de Kerstdagen in het Nauw van Calais opnieuw illegale migranten van zee laten oppikken die met bootjes Engeland probeerden te bereiken. Het zou in totaal gaan om zes reddingsoperaties in samenwerking met de Britse kustwacht, waarbij ongeveer veertig mensen opgespoord en van zee gehaald werden. De Britse autoriteiten spreken van georganiseerde mensensmokkel.

Kerstdagen: veertig migranten opgepikt die naar Engeland wilden oversteken

Op Eerste Kerstdag rond 08.00 uur werd het kustwachtcentrum CROSS Griz-Nez door de bemanningen van twee vrachtschepen gewaarschuwd dat ze een klein bootje met mensen aan boord hadden gezien in de buurt van het verkeersscheidingsstelsel. Een paar minuten later kwam er een melding van de medische hulpdienst SAMU dat negen migranten in nood waren op 12 mijl ten noorden van Calais.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Kerstdagen: veertig migranten opgepikt die naar Engeland wilden oversteken | Schuttevaer.nl

Kerstdagen: veertig migranten opgepikt die naar Engeland wilden oversteken

De Franse kustwacht heeft tijdens de Kerstdagen in het Nauw van Calais opnieuw illegale migranten van zee laten oppikken die met bootjes Engeland probeerden te bereiken. Het zou in totaal gaan om zes reddingsoperaties in samenwerking met de Britse kustwacht, waarbij ongeveer veertig mensen opgespoord en van zee gehaald werden. De Britse autoriteiten spreken van georganiseerde mensensmokkel.

Kerstdagen: veertig migranten opgepikt die naar Engeland wilden oversteken

Op Eerste Kerstdag rond 08.00 uur werd het kustwachtcentrum CROSS Griz-Nez door de bemanningen van twee vrachtschepen gewaarschuwd dat ze een klein bootje met mensen aan boord hadden gezien in de buurt van het verkeersscheidingsstelsel. Een paar minuten later kwam er een melding van de medische hulpdienst SAMU dat negen migranten in nood waren op 12 mijl ten noorden van Calais.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer