Engelse zuidkust blinde vlek bij calamiteitenbestrijding

De stationering van een zware calamiteitensleepboot voor de Engelse zuidkust moet worden heroverwogen. Het ontbreken van een bergingsschip heeft eind 2016 de Saga Sky in grotere nood gebracht. Ook moet er een ankerverbod komen in de buurt van onderzeese kabels. Dat zijn enkele aanbevelingen van de Britse onderzoeksraad voor nautische veiligheid MAIB, naar aanleiding van een heftig voorval voor de kust van Dover.

Engelse zuidkust blinde vlek bij calamiteitenbestrijding

MAIB onderzoekt scheepsramp Saga Sky

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Engelse zuidkust blinde vlek bij calamiteitenbestrijding | Schuttevaer.nl

Engelse zuidkust blinde vlek bij calamiteitenbestrijding

De stationering van een zware calamiteitensleepboot voor de Engelse zuidkust moet worden heroverwogen. Het ontbreken van een bergingsschip heeft eind 2016 de Saga Sky in grotere nood gebracht. Ook moet er een ankerverbod komen in de buurt van onderzeese kabels. Dat zijn enkele aanbevelingen van de Britse onderzoeksraad voor nautische veiligheid MAIB, naar aanleiding van een heftig voorval voor de kust van Dover.

Engelse zuidkust blinde vlek bij calamiteitenbestrijding

MAIB onderzoekt scheepsramp Saga Sky

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer