Hopperzuiger HAM 310 veilig door Golf van Aden

De hopperzuiger HAM 310 (167,60 x 23 meter, 20.000 dwt) van baggeraar Van Oord passeerde vorige week veilig de Golf van Aden en de Arabische Zee op weg naar een klus in Abu Dhabi.

De Hopperzuiger was voor vertrek in Schiedam overhaald en voer mee in een open konvooi. Er waren maatregelen genomen om piraten af te schrikken. Zo was er een ringleiding rond het schip gelegd met hogedruknippels. Als piraten het schip zouden lastigvallen konden de baggerpompen daar een fikse waterdruk op zetten. Ook was rond het schip een stellage aangebracht met onder stroom gezet NAVO-prikkeldraad en was er een citadel waarin de bemanning zich kon verschuilen bij een aanval.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer