Havenhoofd met diamant

Trots torent het nieuwe Haven Coördinatie Centrum uit boven het oude pantserfort Harssens op het havenhoofd van Den Helder. Het door marinepersoneel bemande centrum is dinsdag 12 juli officieel in gebruik gesteld door mevrouw Elisabeth Post, lococommissaris van de koningin van de provincie Noord-Holland. Vanuit het gebouw dat, gelet op zijn vorm, heel toepasselijk de naam Diamant draagt, worden door de Rijks Havendienst 24 uur per dag zowel de civiele als marine scheepsbewegingen in en rond de haven van Den Helder gecoördineerd.

HCC

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Havenhoofd met diamant | Schuttevaer.nl

Havenhoofd met diamant

Trots torent het nieuwe Haven Coördinatie Centrum uit boven het oude pantserfort Harssens op het havenhoofd van Den Helder. Het door marinepersoneel bemande centrum is dinsdag 12 juli officieel in gebruik gesteld door mevrouw Elisabeth Post, lococommissaris van de koningin van de provincie Noord-Holland. Vanuit het gebouw dat, gelet op zijn vorm, heel toepasselijk de naam Diamant draagt, worden door de Rijks Havendienst 24 uur per dag zowel de civiele als marine scheepsbewegingen in en rond de haven van Den Helder gecoördineerd.

HCC

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer