Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Onderzoek OU: Visrechten in handen van machtige bedrijven

DEN HAAG

De verhandelbaarheid van visrechten heeft geleid tot een ‘absolute machtspositie’ van enkele grote vermogende partijen in de pelagische visserij, de ververwerkende industrie en de handel. En de verwachting is dat de kottersector dezelfde weg gaat. Dat is ‘onwenselijk en onhoudbaar’, vindt Martin Schilder, die 3 februari aan de Open Universiteit promoveerde op zijn proefschrift ‘Visrechten en verhandelbaarheid in Nederland en Europa’.

1 / 1
De vier grote boomkorkotters van Dutch Flatfish (Parlevliet & Van der Plas) op een rij in de thuishaven Harlingen. Foto Bram Pronk

De vier grote boomkorkotters van Dutch Flatfish (Parlevliet & Van der Plas) op een rij in de thuishaven Harlingen. Foto Bram Pronk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook