Compensatie vissers bij no deal-Brexit

Vissers die vanwege de Brexit moeten stoppen met hun bedrijf krijgen mogelijk compensatie hiervoor vanuit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij. Het is een van de voorstellen die de Europese Commissie heeft gedaan om de negatieve gevolgen van een no deal-Brexit voor de visserij te verminderen.

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer. Het tweede voorstel van de Europese Commissie moet het mogelijk maken om visserij-licenties en vangstcertificaten te verstrekken wanneer de EU en het Verenigd Koninkrijk het eens worden dat de toegang tot elkaars wateren, al dan niet tijdelijk, in stand blijft. Volgens Schouten worden beide voorstellen nu inhoudelijk beoordeeld.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Compensatie vissers bij no deal-Brexit | Schuttevaer.nl

Compensatie vissers bij no deal-Brexit

Vissers die vanwege de Brexit moeten stoppen met hun bedrijf krijgen mogelijk compensatie hiervoor vanuit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij. Het is een van de voorstellen die de Europese Commissie heeft gedaan om de negatieve gevolgen van een no deal-Brexit voor de visserij te verminderen.

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer. Het tweede voorstel van de Europese Commissie moet het mogelijk maken om visserij-licenties en vangstcertificaten te verstrekken wanneer de EU en het Verenigd Koninkrijk het eens worden dat de toegang tot elkaars wateren, al dan niet tijdelijk, in stand blijft. Volgens Schouten worden beide voorstellen nu inhoudelijk beoordeeld.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer