Lage scholprijs maakt twinriggen onrendabel

De voortdurend lage scholprijzen hollen de gezondheid van kotterbedrijven uit en de goede vangbaarheid van schol ten spijt laten sommige schippers de twinrigmethode links liggen. Het is erg tegenstrijdig; er is volop schol te vangen maar een deel van de vloot ziet er geen kans toe. Vanuit de PO’s klinkt zelfs het advies om niet al teveel schol aan te landen om doordraai te voorkomen.

Lage scholprijs

Door Willem den Heijer
Kotterbedrijven die nog brood zien in schol, door grote volumes aan te voeren, maar waarvan het quotum niet toereikend is, hopen met de vangst van tong de besomming nog enigszins draaglijk te maken. Na bijna zeven maanden is het scholquotum nog niet voor de helft opgevist. Onderbenutting dreigt, omdat de zogenaamde ‘divanvissers’ hun schol niet willen verhuren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Lage scholprijs maakt twinriggen onrendabel | Schuttevaer.nl

Lage scholprijs maakt twinriggen onrendabel

De voortdurend lage scholprijzen hollen de gezondheid van kotterbedrijven uit en de goede vangbaarheid van schol ten spijt laten sommige schippers de twinrigmethode links liggen. Het is erg tegenstrijdig; er is volop schol te vangen maar een deel van de vloot ziet er geen kans toe. Vanuit de PO’s klinkt zelfs het advies om niet al teveel schol aan te landen om doordraai te voorkomen.

Lage scholprijs

Door Willem den Heijer
Kotterbedrijven die nog brood zien in schol, door grote volumes aan te voeren, maar waarvan het quotum niet toereikend is, hopen met de vangst van tong de besomming nog enigszins draaglijk te maken. Na bijna zeven maanden is het scholquotum nog niet voor de helft opgevist. Onderbenutting dreigt, omdat de zogenaamde ‘divanvissers’ hun schol niet willen verhuren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer