Frankrijk schrapt afdracht schippers aan CNBA

De Franse schippersorganisatie Chambre Nationale de la Batellerie Artisanale (CNBA) dreigt te verdwijnen, doordat de Franse regering heeft besloten de afdracht te beëindigen die Franse binnenvaartondernemers per reis aan de CNBA moeten betalen.

De CNBA werd in 1982 van regeringswege opgericht om de Franse particuliere binnenvaart te vertegenwoordigen, ondersteunen en verdedigen. Zo helpt de CNBA binnenvaartondernemers bij het opzetten van een bedrijf en bij allerlei andere administratieve, financiële, juridische, sociale, onderwijs-gerelateerde en nautisch-technische zaken. De CNBA heeft ook als taak de particuliere binnenvaart te informeren en promoten en is lid van de Europese Schippersorganisatie ESO. De organisatie telt een twintigtal varende bestuursleden en een tiental vaste krachten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Frankrijk schrapt afdracht schippers aan CNBA | Schuttevaer.nl

Frankrijk schrapt afdracht schippers aan CNBA

De Franse schippersorganisatie Chambre Nationale de la Batellerie Artisanale (CNBA) dreigt te verdwijnen, doordat de Franse regering heeft besloten de afdracht te beëindigen die Franse binnenvaartondernemers per reis aan de CNBA moeten betalen.

De CNBA werd in 1982 van regeringswege opgericht om de Franse particuliere binnenvaart te vertegenwoordigen, ondersteunen en verdedigen. Zo helpt de CNBA binnenvaartondernemers bij het opzetten van een bedrijf en bij allerlei andere administratieve, financiële, juridische, sociale, onderwijs-gerelateerde en nautisch-technische zaken. De CNBA heeft ook als taak de particuliere binnenvaart te informeren en promoten en is lid van de Europese Schippersorganisatie ESO. De organisatie telt een twintigtal varende bestuursleden en een tiental vaste krachten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer