Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

OM eist 3500 euro boete voor overvaren motorjacht bij Vlake

MIDDELBURG

Het Openbaar Ministerie heeft tegen twee schippers van de gastanker LRG Gas elk 3500 euro boete en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf geëist voor het overvaren van het motorjacht Carnat.

Bij het ongeval, dat 12 augustus 2013 op het Kanaal door Zuid-Beveland ten noorden van de Postbrug plaats vond, kwam een echtpaar uit Hulst (63 en 61 jaar) om het leven. De officier van justitie vond het onbegrijpelijk dat de verdachten het plezierjacht niet hadden opgemerkt. Uit onderzoek bleek dat het jacht enkele minuten vanuit de stuurhut van de tanker te zien is geweest.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • j Teunisse

    Gelukkig hebben we in Nederland een Nautische rechtbank, hahaha. Het OM mankeert enig nautisch benul, daar worden we te vaak mee geconfronteerd. Zolang recreatie vaart zonder enige bekwaamheid zich op hoofdvaarwegen mag begeven staan de beroeps vaart in principe met 1 been in de hel cq cel. Iedereen een veilige vaart gewenst.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook