Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Binnenvaartnieuws gaat nooit verloren

DEVENTER

De krant verdwijnt bij het oud papier, maar het Jaarboek Binnenvaart staat in een groeiende rij van nu al 26 banden thuis of aan boord in de boekenkast voor het grijpen.

1 / 1
Binnenvaartnieuws gaat nooit verloren

Binnenvaartnieuws gaat nooit verloren

Uitgeverij De Alk brengt sinds 1989 in samenwerking met Schuttevaer elk jaar opnieuw het binnenvaartnieuws en foto’s uit de krant in boekvorm. Waar het geheugen nog wel eens steken laat vallen, is het Jaarboek Binnenvaart een betrouwbare steun voor de herinnering.

Voor de redacteur van het Jaarboek Binnenvaart is het een hele kluif om de vaak langlopende kwesties handzaam in maandhoofdstukken bij elkaar te bundelen. Oud-Schuttevaer-redacteur Erik van Huizen is daar ook deze editie weer prima in geslaagd. Een heldere selectie doet heel veel voor de kwaliteit en de leesbaarheid van het boek. Teksten mogen altijd korter, de foto’s groter en voor de afwisseling ook wel eens wat hoger op de pagina. Altijd zijn er weer verhalen die je als geregelde Schuttevaer-lezer toch over het hoofd had gezien. Het jaarboek confronteert je er op een handzame manier mee, telkens opnieuw. Inmiddels al meer dan een kwart eeuw!

Ook confronterend is het overzicht ‘Vlootvernieuwing’, dat met hulp van de IVR-schependatabank jaarlijks te vinden is achterin het Jaarboek Binnenvaart. Het aantal nieuwbouwschepen slinkt voorlopig, maar de casco’s zijn nog niet op. (DvdM)

Jaarboek Binnenvaart 2014, 26e editie, Uitgeverij De Alk in samenwerking met Schuttevaer, 136 pagina’s artikelen en foto’s van juli 2013 t/m juni 2014, samengesteld door Erik van Huizen, A4-formaat 21×29,7 cm, geheel in kleur, ISBN: 9789060135006, prijs 25,00 euro, verkrijgbaar in de boekhandel of op www.schuttevaer.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook