Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ingezonden: ‘Beleg een openbare schippersvergadering’

DEVENTER

Door Niek Deen

De functionarissen van de Kantoorbonden zijn best wel goed in hun vak. Dit klinkt velen wellicht wat vreemd in de oren uit mijn koker, maar ter verduidelijking: ze doen helaas nogal eens de verkeerde dingen en die doen ze dan, goed als ze in hun vak nu eenmaal zijn, uiteraard ook goed. Voor mij als ASV-aanhanger is met zulke vrienden elke vijand er een teveel.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (12)
 • C.de Vette

  Even voor de redactie,weet u zeker dat dit niet een ingezonden brief is die een jaartje is blijven hangen in de post?
  Zo niet,dan zijn er toch mensen die het laatste jaar niet echt de media gevolgd hebben.

 • Ik

  Ik zou willen dat een bond net zo dingen voor elkaar kan krijgen als bijvoorbeeld een RWS. En dat er net als de RWS geen twee kanten aan een verhaal zit maar 1 kant, en is onze kant.

 • een tevreden kantoor binnenvaart lid

  stop is met dat getrap tegen de bonden. als je denkt dat ze niets doen maak dan is een lijst met vragen rij op je vrije middag neer de bond en ga daar de discussie aan. dan zal je zien dat elk verhaal 2 kanten heeft. en kunnen zij zich verdedigen in plaats van hier an9oniem en beetje onzin rondt te spuien. overigen kunnen leden van KB inloggen op de site en bij weblog zien wat er allemaal wel gebeurd.

 • Harrie

  Ambtenaren kunnen veel onzin produceren wat de bonden dan moeten corrigeren. Liefs voordat het van kracht wordt. Dat lukt niet altijd doordat ze niet altijd goed met de schippersorganisaties terug koppelen. Maar om dan een collega organisatie de schuld in de schoenen te schuiven is de frustratie wel erg hoog opgelopen om zo met oogkleppen voor de werkelijkheid te reageren. De markt is mar beperkt duwbaar in de goede richting wat je daar ook bij voorstelt.

 • p. hoornstra

  De beste stuurlui zijn al aan de wal Er is vrijheid van meningsuiting in nederland maar als je nog zo meeleeft met de scheepvaart is dit weinig constructief. Het staat de ASV vrij een grote schippersvergadering te beleggen.

  P.Hoornstra bestuurslid RKSB

 • Anja

  Ik ben het zowaar met u eens mijnheer van Toor, een van de zaken waar de energie uwerzijds aan besteed kan worden is, nog steeds, het terugdraaien van de nieuwbouweisen voor oudere schepen.
  Dat zou mij ook een beetje een onsgevoel geven.

 • Schippersvrouw Maria

  Sorry ik bedoel dus de top snelheid van 13 km p/u voor de stad langs
  Maar goed U begreep vast wel waar het over ging
  Maar ik voeg er alleen nog aan toe…. NIEMAND kan deze ellende oplossen ALLEEN WIJZELF….met ons gezonde verstand te gaan gebruiken….

 • Schippersvrouw Maria

  Waarom hier elkaar bekritiseren Meneer van Toor vertel mij dan waar U en de bonden nu voor hebben gezorgd
  Walstroom waar een heleboel aan schort, 23km p/u in R’dam en dan noem ik nog maar een fractie blamages….. Waar de bonden bij hebben zitten slapen
  Nee schoppen heeft geen zin Maar waar moeten we het dan over hebben Ondertussen zijn de wielen al diverse keren uitgevonden
  0-ja we kunnen het over de Vluchthavens hebben die er OOIT eens zullen komen

 • w.kleine

  Beste hr Deen,Ik denk dat we die vergadering hadden op 12 maart dit jaar.Maar een groot deel van de schippers had iets ander te doen,schijnbaar,de nood is nog lang niet hoog genoeg alleen bij mensen zoals u en ik die wel georganiseerd zijn en de nood zaak zien van beslissingen nemen.Nu heeft EUBO een plan gegarandeerde huur voor een jaar (bij 200 deelnemrs)En je ziet de reactie,dit verdien ik nu ook enz,….gewoon lekker doorgaan als indivualisten is het motto in de binnenvaart!!

 • J. Kranenburg

  Ben blij te lezen dat na vijf en een halve alinea onzin ook bij Niek Deen het belang van samenwerking duidelijk wordt. Alleen is het wel jammer dat het nog niet helemaal duidelijk is dat het niet verstandig is je partners eerst met de grond gelijk te maken en dan roepen dat er moet samengewerkt. Stoppen met calimero gedrag en met elkaar de schouders er onder.

  J.KranenburgMVY4

 • Henk Ros

  @Eric,

  Helemaal mee eens Eric.

 • Kantoor Binnenvaart

  Zullen we maar eens ophouden met dat getrap naar elkaar? Er zijn zaken waar we onze energie beter aan kunnen besteden.
  Hartelijke groet, Erik van Toor

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook