Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Ruim vol oorlogskinderen

A/B Bona Spes

Vijf dagen lang 92 ondervoede kinderen in het ruim van hun schip. Dat maakte de toen zevenjarige schippersdochter Anna Moerkerken-Speksnijder uit Krimpen aan den IJssel mee in de hongerwinter van 1944-1945. De Hagenaartjes moesten naar Groningen, waar wél voedsel was. ‘Ze zagen er zo bleek uit, toen wij aan kwamen varen.’

1 / 2
De luxe motor Bona Spes bestaat nog steeds en lijkt sinds de oorlog nauwelijks veranderd. (Foto privéarchief A. M. Moerkerken-Speksnijder)

De luxe motor Bona Spes bestaat nog steeds en lijkt sinds de oorlog nauwelijks veranderd. (Foto privéarchief A. M. Moerkerken-Speksnijder)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook