Havenbedrijf Amsterdam vecht tegen nieuwe invulling Hembrugterrein

Een staaltje van slechte ruimtelijke ordening. Dat vindt het Amsterdamse Havenbedrijf van het plan voor 1000 woningen, horeca, cultuur en hotels op het Hembrugterrein. De Raad van State mag nu beslissen of dit plan van het gemeentebestuur van Zaanstad en projectontwikkelaar ABC Vastgoed kan doorgaan.

Havenbedrijf Amsterdam vecht tegen nieuwe invulling Hembrugterrein

 Het plangebied op de hoek van het Noordzeekanaal en de Zaan (Zijkanaal G) ligt op 350 meter afstand van zware industrie op haventerrein Westpoort, aan de zuidzijde van het Noordzeekanaal. Het Havenbedrijf is als eigenaar van Westpoort bang dat die industrie zwaar moet gaan inbinden als blijkt dat die in de nieuwe woonwijk teveel overlast oplevert.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Havenbedrijf Amsterdam vecht tegen nieuwe invulling Hembrugterrein | Schuttevaer.nl

Havenbedrijf Amsterdam vecht tegen nieuwe invulling Hembrugterrein

Een staaltje van slechte ruimtelijke ordening. Dat vindt het Amsterdamse Havenbedrijf van het plan voor 1000 woningen, horeca, cultuur en hotels op het Hembrugterrein. De Raad van State mag nu beslissen of dit plan van het gemeentebestuur van Zaanstad en projectontwikkelaar ABC Vastgoed kan doorgaan.

Havenbedrijf Amsterdam vecht tegen nieuwe invulling Hembrugterrein

 Het plangebied op de hoek van het Noordzeekanaal en de Zaan (Zijkanaal G) ligt op 350 meter afstand van zware industrie op haventerrein Westpoort, aan de zuidzijde van het Noordzeekanaal. Het Havenbedrijf is als eigenaar van Westpoort bang dat die industrie zwaar moet gaan inbinden als blijkt dat die in de nieuwe woonwijk teveel overlast oplevert.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer