Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Meer dan 1200 mensen eisen terugkeer brugwachters in Zaandam

ZAANDAM

Meer dan 1200 mensen hebben de afgelopen dagen een online petitie ondertekend waarin wordt gepleit voor de terugkeer van brugwachters op alle bedienbare bruggen in de Zaanstreek. De petitie is een reactie op een ongeval op 28 november waarbij twee oudere mensen gewond raakten toen de brug op afstand werd geopend.

De beide voetgangers bevonden zich op het brugdek toen dat omhoog ging. De man viel in het water. Nadat omstanders hem op het droge hadden gekregen moest hij gereanimeerd worden. Zijn vrouw viel op het fietspad en raakte ook gewond.
Ook eerder deden zich ongevallen voor met de Zaanse bruggen. In 2016 ging een brug dicht toen er nog een zeiljacht aan het doorvaren was. In februari 2015 viel zelfs een dode. Het ging om een vrouw die de brug opreed terwijl die omhoog ging. Zij wist zich nog even aan de railing vast te houden, maar viel uiteindelijk de dood tegemoet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Hein Danser

    Ik wil wel even bij zeggen, dat burger ongehoorzaamheid meestal de boosdoender is! Want je kan er van uit gaan, dat bij elke brugopening wel minstens 1 iemand door rood licht doorgaat! Bij 1 shift op de Beatrix sluis, zijn er tientallen incidenten, door burger ongehoorzaamheid. Hoe ze dat bij een spoorweg overgang doen, begrijp ik niet? Belletje – rood knipperlicht -boompje- en de trein dendert langs. Mijn voorstel: brugwachter kan niet aansprakelijk gesteld worden bij een ongeval.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook