Proefvaartkapitein stuurt genodigden van de brug

Een proefvaartkapitein moet over stalen zenuwen en veel geduld beschikken. Hij vaart met een schip dat nog nooit heeft gevaren. In het bijzijn van soms tientallen gasten, die geen benul hebben van spannende omstandigheden. Rederijkapitein Douwe Oosterhuis zag ooit hoe een getergde collega iedereen van de brug stuurde.(Geen abonnee maar wilt u toch  gratis het artikel lezen? Klik hier)

De 558 teu Reggeborg was, evenals het zusterschip Reestborg, een voor die tijd nieuw type 'open top' containerschip, waarbij het laadruim niet was voorzien van luiken maar van doorlopende containerstellingen. (Foto Henk Zuur)
De 558 teu Reggeborg was, evenals het zusterschip Reestborg, een voor die tijd nieuw type 'open top' containerschip, waarbij het laadruim niet was voorzien van luiken maar van doorlopende containerstellingen. (Foto Henk Zuur)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Proefvaartkapitein stuurt genodigden van de brug | Schuttevaer.nl

Proefvaartkapitein stuurt genodigden van de brug

Een proefvaartkapitein moet over stalen zenuwen en veel geduld beschikken. Hij vaart met een schip dat nog nooit heeft gevaren. In het bijzijn van soms tientallen gasten, die geen benul hebben van spannende omstandigheden. Rederijkapitein Douwe Oosterhuis zag ooit hoe een getergde collega iedereen van de brug stuurde.(Geen abonnee maar wilt u toch  gratis het artikel lezen? Klik hier)

De 558 teu Reggeborg was, evenals het zusterschip Reestborg, een voor die tijd nieuw type 'open top' containerschip, waarbij het laadruim niet was voorzien van luiken maar van doorlopende containerstellingen. (Foto Henk Zuur)
De 558 teu Reggeborg was, evenals het zusterschip Reestborg, een voor die tijd nieuw type 'open top' containerschip, waarbij het laadruim niet was voorzien van luiken maar van doorlopende containerstellingen. (Foto Henk Zuur)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer