Operatie Kipion

VIDEO: Britse mijnenjagers in aanvaring in Bahrein

De mijnenjager HMS Chiddingfold van de Britse Royal Navy heeft in Bahrein de afgemeerde en eveneens Britse mijnenjager HMS Bangor geramd.

De HMS Chiddingfold.
De HMS Chiddingfold. Foto Wiki Commons

De aanvaring gebeurde toen de Chiddingfold achteruit sloeg in een manoeuvre om langszij de Bangor af te meren. Rear admiral Edward Ahlgren, commandant Operaties, meldt dat er geen slachtoffers zijn gevallen bij het incident. De Chiddingfold liep slechts lichte schade op en blijft operationeel. De Bangor heeft een aanzienlijke rompbeschadiging opgelopen. Het is onduidelijk hoelang het zal duren voordat het schip weer operationeel is.

Ahlgren benadrukte dat de oorzaak van het incident nog moet worden vastgesteld. ‘We trainen ons personeel volgens de hoogste normen en handhaven strikt de veiligheidsnormen voor machines. Maar helaas kunnen incidenten van deze aard nog steeds gebeuren’, aldus de admiraal.

Operatie Kipion

In de tussentijd benadrukte Ahlgren dat het Verenigd Koninkrijk een cruciale rol zal blijven spelen in het waarborgen van de veiligheid van de koopvaardij in de regio. De mijnenjagers worden ingezet in het kader van Operatie Kipion, de permanente aanwezigheid van de Britse marine in de Golfregio.

Tekst gaat verder onder de posts.

De HMS Bangor en HMS Chiddingfold maken deel uit van een groep mijnenjagers in Operatie Kipion. Andere schepen in deze operatie zijn het Type 23-fregat HMS Lancaster en het Bay-klasse landingsvaartuigdok RFA Cardigan Bay.

HMS Chiddingfold is een Hunt-klasse mijnenbestrijdingsschip dat al sinds 1984 in dienst is. De Sandown-klasse mijnenjager HMS Bangor werd in 1999 in gebruik genomen. Ondanks dit ongeluk blijven beide schepen belangrijk in de operaties in het gebied.

VIDEO: Britse mijnenjagers in aanvaring in Bahrein | Schuttevaer.nl
Operatie Kipion

VIDEO: Britse mijnenjagers in aanvaring in Bahrein

De mijnenjager HMS Chiddingfold van de Britse Royal Navy heeft in Bahrein de afgemeerde en eveneens Britse mijnenjager HMS Bangor geramd.

De HMS Chiddingfold.
De HMS Chiddingfold. Foto Wiki Commons

De aanvaring gebeurde toen de Chiddingfold achteruit sloeg in een manoeuvre om langszij de Bangor af te meren. Rear admiral Edward Ahlgren, commandant Operaties, meldt dat er geen slachtoffers zijn gevallen bij het incident. De Chiddingfold liep slechts lichte schade op en blijft operationeel. De Bangor heeft een aanzienlijke rompbeschadiging opgelopen. Het is onduidelijk hoelang het zal duren voordat het schip weer operationeel is.

Ahlgren benadrukte dat de oorzaak van het incident nog moet worden vastgesteld. ‘We trainen ons personeel volgens de hoogste normen en handhaven strikt de veiligheidsnormen voor machines. Maar helaas kunnen incidenten van deze aard nog steeds gebeuren’, aldus de admiraal.

Operatie Kipion

In de tussentijd benadrukte Ahlgren dat het Verenigd Koninkrijk een cruciale rol zal blijven spelen in het waarborgen van de veiligheid van de koopvaardij in de regio. De mijnenjagers worden ingezet in het kader van Operatie Kipion, de permanente aanwezigheid van de Britse marine in de Golfregio.

Tekst gaat verder onder de posts.

De HMS Bangor en HMS Chiddingfold maken deel uit van een groep mijnenjagers in Operatie Kipion. Andere schepen in deze operatie zijn het Type 23-fregat HMS Lancaster en het Bay-klasse landingsvaartuigdok RFA Cardigan Bay.

HMS Chiddingfold is een Hunt-klasse mijnenbestrijdingsschip dat al sinds 1984 in dienst is. De Sandown-klasse mijnenjager HMS Bangor werd in 1999 in gebruik genomen. Ondanks dit ongeluk blijven beide schepen belangrijk in de operaties in het gebied.