Beatrixbrug

Dagenlang geen scheepvaart op de Zaan door koperdiefstal

De komende dagen is scheepvaart op de Zaan gestremd doordat de Beatrixbrug in Zaandam niet meer open kan na koperdiefstal. De dieven sloegen in de nacht van dinsdag op woensdag hun slag op de brug die deel uitmaakt van het Wilhelminacomplex, laat een woordvoerder van de gemeente Zaanstad weten na berichtgeving door NH Nieuws.

Wilhelminasluis Zaandam.
Wilhelminasluis Zaandam. Foto Heijmans

Door de diefstal kan de brug niet meer open en werken ook de verlichting, camera’s en brugsignalen niet meer. De woordvoerder verwacht dat scheepvaart op de Zaan volgende week weer mogelijk is, maar doordat het een ‘complexe operatie’ is kan ze niet precies zeggen wanneer. Het uitvallen van de Beatrixbrug heeft ook gevolgen heeft voor de andere twee onderdelen van het complex: de Wilhelminabrug en de Wilhelminasluis.

De gemeente heeft aangifte gedaan van de koperdiefstal.

Dagenlang geen scheepvaart op de Zaan door koperdiefstal | Schuttevaer.nl
Beatrixbrug

Dagenlang geen scheepvaart op de Zaan door koperdiefstal

De komende dagen is scheepvaart op de Zaan gestremd doordat de Beatrixbrug in Zaandam niet meer open kan na koperdiefstal. De dieven sloegen in de nacht van dinsdag op woensdag hun slag op de brug die deel uitmaakt van het Wilhelminacomplex, laat een woordvoerder van de gemeente Zaanstad weten na berichtgeving door NH Nieuws.

Wilhelminasluis Zaandam.
Wilhelminasluis Zaandam. Foto Heijmans

Door de diefstal kan de brug niet meer open en werken ook de verlichting, camera’s en brugsignalen niet meer. De woordvoerder verwacht dat scheepvaart op de Zaan volgende week weer mogelijk is, maar doordat het een ‘complexe operatie’ is kan ze niet precies zeggen wanneer. Het uitvallen van de Beatrixbrug heeft ook gevolgen heeft voor de andere twee onderdelen van het complex: de Wilhelminabrug en de Wilhelminasluis.

De gemeente heeft aangifte gedaan van de koperdiefstal.