Hoogwater

Waterpiek Rijn lager dan verwacht

De piek in de waterstand van de Rijn is lager dan verwacht omdat de neerslag in Noord-Duitsland meeviel. Dat meldt Rijkswaterstaat. De rivier lijkt donderdagochtend (28 december) de hoogste stand te hebben bereikt bij Lobith.

Hoogwater Rijn
Hoog water in de Nederrijn bij Wageningen. Foto ANP

Om 04.10 uur stond het water 14.52 meter boven NAP. Daarna schommelde de waterstand een aantal uur tussen de 14.51 en 14.52 meter. Sinds 06.00 uur staat het waterpeil op 14.51 meter boven NAP, aldus Rijkswaterstaat.

Volgens een woordvoerster gaat het om een ‘vlakke piek’, wat betekent dat de waterstand waarschijnlijk de rest van de dag ongeveer hetzelfde blijft.

De piek zal zich de komende dagen verplaatsen over de rivieren in Nederland. Onder andere Deventer zet zich schrap voor het stijgende water. De gemeente heeft uit voorzorg de kademuur van de Overijsselse plaats opgehoogd met zandzakken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Waterpiek Rijn lager dan verwacht | Schuttevaer.nl
Hoogwater

Waterpiek Rijn lager dan verwacht

De piek in de waterstand van de Rijn is lager dan verwacht omdat de neerslag in Noord-Duitsland meeviel. Dat meldt Rijkswaterstaat. De rivier lijkt donderdagochtend (28 december) de hoogste stand te hebben bereikt bij Lobith.

Hoogwater Rijn
Hoog water in de Nederrijn bij Wageningen. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer