Marktinzicht

Aan de reis: oliehandel onzeker over economie

De olieprijzen waren afgelopen week heftig in beweging, maar sloten de week praktisch onveranderd af op $ 76,55 en $ 71,43 per vat voor respectievelijk Brent- en WTI-crude. Dit na een abrupte daling op vrijdag, vanwege een publicatie van de New York Federal Reserve, die voor de derde opeenvolgende maand een afname in de vraag naar olie liet zien. De zwakke olieprijs is een teken van onzekere vooruitzichten in de wereldeconomie.

Schip op de Rijn.
Schip op de Rijn. Foto Shutterstock

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aan de reis: oliehandel onzeker over economie | Schuttevaer.nl
Marktinzicht

Aan de reis: oliehandel onzeker over economie

De olieprijzen waren afgelopen week heftig in beweging, maar sloten de week praktisch onveranderd af op $ 76,55 en $ 71,43 per vat voor respectievelijk Brent- en WTI-crude. Dit na een abrupte daling op vrijdag, vanwege een publicatie van de New York Federal Reserve, die voor de derde opeenvolgende maand een afname in de vraag naar olie liet zien. De zwakke olieprijs is een teken van onzekere vooruitzichten in de wereldeconomie.

Schip op de Rijn.
Schip op de Rijn. Foto Shutterstock

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer