Quota

EU-landen verlengen verbod op palingvisserij

De ministers van visserij uit de EU-landen zijn het in Brussel eens geworden over een verlenging van zes maanden voor het verbod op de vangst van paling. Vanwege de kritieke toestand van de palingstand geldt het verbod zowel in zee als aan de kust en zowel voor professionele vissers als sportvissers. De vangst van tong wordt voor 2024 beperkt.

Palingvissers aan het werk bij Kornwerderzand. Foto Bram Pronk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

EU-landen verlengen verbod op palingvisserij | Schuttevaer.nl
Quota

EU-landen verlengen verbod op palingvisserij

De ministers van visserij uit de EU-landen zijn het in Brussel eens geworden over een verlenging van zes maanden voor het verbod op de vangst van paling. Vanwege de kritieke toestand van de palingstand geldt het verbod zowel in zee als aan de kust en zowel voor professionele vissers als sportvissers. De vangst van tong wordt voor 2024 beperkt.

Palingvissers aan het werk bij Kornwerderzand. Foto Bram Pronk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer