Column

Zware Kees: Nederland scheepsbouwland

Na 30 jaar laat-het-over-aan-de-marktbeleid zat het er natuurlijk aan te komen: de scheepsbouwsector in Nederland verdwijnt als nu niet wordt ingegrepen. Als kleine jongen ging ik eens met vader, moeder en wat broertjes naar Amsterdam. Na veel zeuren, vooral door mij, gingen we een rondvaart maken. Niet alleen door de grachten, maar ook over het IJ, wat toen aanzienlijk breder was; het Centraal Station was nog niet uitgebreid.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: Nederland scheepsbouwland | Schuttevaer.nl
Column

Zware Kees: Nederland scheepsbouwland

Na 30 jaar laat-het-over-aan-de-marktbeleid zat het er natuurlijk aan te komen: de scheepsbouwsector in Nederland verdwijnt als nu niet wordt ingegrepen. Als kleine jongen ging ik eens met vader, moeder en wat broertjes naar Amsterdam. Na veel zeuren, vooral door mij, gingen we een rondvaart maken. Niet alleen door de grachten, maar ook over het IJ, wat toen aanzienlijk breder was; het Centraal Station was nog niet uitgebreid.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer