Onderzoek gedurende tien jaar tijd

Meer doden door scheepsongevallen

Het afgelopen jaar zijn 42 mensen overleden en 2615 mensen gewond geraakt bij ongevallen op professionele zeeschepen. Dat staat in het ‘Maritime Safety Trends’ rapport 2012-2022 van internationaal klassificeringsbureau DNV. Het aantal ongevallen neemt sinds 2015 af, met een absoluut dieptepunt tijdens de coronacrisis in 2020, maar is het afgelopen jaar juist weer gestegen. Dat heeft er mogelijk ook mee te maken dat er meer schepen dan ooit varen, afgelopen jaar telde DNV een totale vloot van 131.155 zeeschepen.

De Felicity Ace zonk na een brand die enkele dagen duurde. (Foto Portugese Kustwacht)
De Felicity Ace zonk na een brand die enkele dagen duurde. (Foto Portugese Kustwacht)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Meer doden door scheepsongevallen | Schuttevaer.nl
Onderzoek gedurende tien jaar tijd

Meer doden door scheepsongevallen

Het afgelopen jaar zijn 42 mensen overleden en 2615 mensen gewond geraakt bij ongevallen op professionele zeeschepen. Dat staat in het ‘Maritime Safety Trends’ rapport 2012-2022 van internationaal klassificeringsbureau DNV. Het aantal ongevallen neemt sinds 2015 af, met een absoluut dieptepunt tijdens de coronacrisis in 2020, maar is het afgelopen jaar juist weer gestegen. Dat heeft er mogelijk ook mee te maken dat er meer schepen dan ooit varen, afgelopen jaar telde DNV een totale vloot van 131.155 zeeschepen.

De Felicity Ace zonk na een brand die enkele dagen duurde. (Foto Portugese Kustwacht)
De Felicity Ace zonk na een brand die enkele dagen duurde. (Foto Portugese Kustwacht)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer