Kidnap

Piraten laten gegijzelde bemanning tanker Monjasa Reformer vrij

Zes gegijzelde bemanningsleden van de tanker Monjasa Reformer zijn op 8 mei in Nigeria vrijgelaten. Dat heeft de Deense rederij Monjasa maandag bekendgemaakt. De bemanning verkeert in redelijk goede conditie.

De Monjasa Reformer. Foto Monjasa

De Monjasa Reformer werd op 25 maart in de Golf van Guinee door piraten werd overvallen. Na een paar dagen verlieten de piraten het schip. Daarbij namen zij zes bemanningsleden mee als gijzelaars. De overige tien bemanningsleden bleven op het schip achter.

CEO Anders Østergaard van Monjasa is bij met de afloop en prijst de bemanning voor hun professionaliteit. ‘Ze hebben precies dat gedaan als we hebben afgesproken en daardoor de piraten geen aanleiding gegeven ze harder aan te pakken. Dat heeft de-escalerend gewerkt.’

Østergaard benadrukt verder dat, zonder de creatie van veilige routes, de piraterij zal doorgaan aan de West-Afrikaanse kust. ‘We roepen alle betrokken overheden en andere partijen op om daar
serieus werk van te maken.’

Lees ook:

Piraten verlaten tanker Monjasa Reformer, kidnappen deel bemanning

Piraten hebben in het noordelijk deel van de Golf van Guinee opnieuw een containerschip aangevallen

Piraten laten gegijzelde bemanning tanker Monjasa Reformer vrij | Schuttevaer.nl
Kidnap

Piraten laten gegijzelde bemanning tanker Monjasa Reformer vrij

Zes gegijzelde bemanningsleden van de tanker Monjasa Reformer zijn op 8 mei in Nigeria vrijgelaten. Dat heeft de Deense rederij Monjasa maandag bekendgemaakt. De bemanning verkeert in redelijk goede conditie.

De Monjasa Reformer. Foto Monjasa

De Monjasa Reformer werd op 25 maart in de Golf van Guinee door piraten werd overvallen. Na een paar dagen verlieten de piraten het schip. Daarbij namen zij zes bemanningsleden mee als gijzelaars. De overige tien bemanningsleden bleven op het schip achter.

CEO Anders Østergaard van Monjasa is bij met de afloop en prijst de bemanning voor hun professionaliteit. ‘Ze hebben precies dat gedaan als we hebben afgesproken en daardoor de piraten geen aanleiding gegeven ze harder aan te pakken. Dat heeft de-escalerend gewerkt.’

Østergaard benadrukt verder dat, zonder de creatie van veilige routes, de piraterij zal doorgaan aan de West-Afrikaanse kust. ‘We roepen alle betrokken overheden en andere partijen op om daar
serieus werk van te maken.’

Lees ook:

Piraten verlaten tanker Monjasa Reformer, kidnappen deel bemanning

Piraten hebben in het noordelijk deel van de Golf van Guinee opnieuw een containerschip aangevallen