Afspraken niet nagekomen

Maastricht wil brug over Julianakanaal afdwingen

Maastricht vindt het onaanvaardbaar dat Rijkswaterstaat een eerdere overeenkomst over de bouw van een nieuwe brug over het Julianakanaal niet nakomt. De huidige brug is 85 jaar oud en dringend aan vervanging toe. Gezien de fors gestegen kosten en  stikstofproblemen ziet Rijkswaterstaat af van nieuwbouw. De dienst wil de oude brug hooguit renoveren. Daarmee gaat wethouder John Aarts (VVD) van Maastricht niet akkoord, blijkt uit een brief van de wethouder aan de gemeenteraad.

brug itteren wikimedia
De brug Itteren over het Julianakanaal. Foto Wikimedia Commons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Maastricht wil brug over Julianakanaal afdwingen | Schuttevaer.nl
Afspraken niet nagekomen

Maastricht wil brug over Julianakanaal afdwingen

Maastricht vindt het onaanvaardbaar dat Rijkswaterstaat een eerdere overeenkomst over de bouw van een nieuwe brug over het Julianakanaal niet nakomt. De huidige brug is 85 jaar oud en dringend aan vervanging toe. Gezien de fors gestegen kosten en  stikstofproblemen ziet Rijkswaterstaat af van nieuwbouw. De dienst wil de oude brug hooguit renoveren. Daarmee gaat wethouder John Aarts (VVD) van Maastricht niet akkoord, blijkt uit een brief van de wethouder aan de gemeenteraad.

brug itteren wikimedia
De brug Itteren over het Julianakanaal. Foto Wikimedia Commons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer