RIJKSWATERSTAA(R)T

Schepen die vastlagen bij Sluis Bosscherveld zijn geschut én getrakteerd op vlaai

Alle negen schepen die sinds dinsdagmiddag vast kwamen te liggen bij Sluis Bosscherveld in Maastricht zijn geschut. Het laatste schip was vrijdagochtend aan de beurt. Schipper Dies Moree van het tachtig meter lange vrachtschip Esto Fidelis prijst zichzelf gelukkig met de relatief korte wachttijd, en de Limburgse vlaai die hem door Rijkswaterstaat is aangeboden.

Schepen die vastlagen bij Sluis Bosscherveld zijn geschut én getrakteerd op vlaai
Het tachtig meter lange vrachtschip Esto Fidelis. Foto: VesselFinder

‘Die reparatie zou tweeënhalve week duren en daar kon ik niet echt aan wennen’, zegt Moree. ‘Ik probeerde me er al een beetje op voor te bereiden, maar gelukkig zijn alle schepen donderdag of vrijdagochtend geschut. De laatste lag vrijdagochtend voor de sluis.’

Schade

De schade aan de sluis is ontstaan doordat een zogenoemd ballastblok gedeeltelijk is losgekomen. Daardoor heeft de geleiderail van de sluisdeur schade opgelopen en kan de deur niet meer worden bediend.

Lees ook:

Sluis Bosscherveld gestremd: negen schepen liggen vast

Sluis Bosscherveld in oktober drie weken gestremd

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer