Laatste vrachtschip gepasseerd

Meer Franse vaarwegen dicht door langdurige droogte

De aanhoudende droogte treft steeds meer Franse vaarwegen. Vanaf 10 augustus gaat ook de Moezel tussen Neuves Maisons en Fontenoy dicht wegens watergebrek. Andere vaarroutes werden al eerder (gedeeltelijk) gestremd of fors qua diepgang beperkt. 

Deze spits kan met een lading stukgoed het Rhône-Saônebekken nog verlaten via de Doubs. VNF wil de Rijn-Rhôneverbinding niet meer in gebruik houden voor de bedrijfsvaart, maar in de droge zomer van 2019 was dit ook al de 'laatste ontsnappingsmogelijkheid' voor de spitsenvaart. Honoré Jouffroy

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Meer Franse vaarwegen dicht door langdurige droogte | Schuttevaer.nl
Laatste vrachtschip gepasseerd

Meer Franse vaarwegen dicht door langdurige droogte

De aanhoudende droogte treft steeds meer Franse vaarwegen. Vanaf 10 augustus gaat ook de Moezel tussen Neuves Maisons en Fontenoy dicht wegens watergebrek. Andere vaarroutes werden al eerder (gedeeltelijk) gestremd of fors qua diepgang beperkt. 

Deze spits kan met een lading stukgoed het Rhône-Saônebekken nog verlaten via de Doubs. VNF wil de Rijn-Rhôneverbinding niet meer in gebruik houden voor de bedrijfsvaart, maar in de droge zomer van 2019 was dit ook al de 'laatste ontsnappingsmogelijkheid' voor de spitsenvaart. Honoré Jouffroy

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer