Nieuwe naam

Heesen Yachts superjacht Project Cosmos, voorheen Galactica, heet nu Genesis

Het superjacht van Heesen Yachts dat momenteel in Harlingen wordt klaargemaakt voor oplevering, heeft een nieuwe naam: Genesis. Eerder was de projectnaam, Project Cosmos, al ingeruild voor Galactica. Maar vlak voor de proefvaarten verdween de naam Galactica en keerde de projectnaam terug.

Hier nog Galactica, maar inmiddels heet het superjacht Genesis. (Foto Heesen Yachts)
Hier nog Galactica, maar inmiddels heet het superjacht Genesis. (Foto Heesen Yachts)

Superjachten hebben tijdens de bouw een projectnaam of -nummer. Daar komt op een gegeven moment een door de eigenaar gekozen naam voor in de plaats. Dat de naam nu verandert betekent volgens de werf niet dat het schip ook een nieuwe eigenaar heeft gekregen. Volgens woordvoerder Sara Gioanola van Heesen heeft de naamswijziging de volgende simpele reden: ‘Ze zijn van gedachte veranderd.’

Het superjacht, het grootste ooit door Heesen Yachts gebouwd, is bijna klaar voor de oplevering. ‘De motortesten zijn nog niet afgerond. Wanneer die klaar zijn kunnen we het schip opleveren.’

Icon Yachts

Genesis verwierf landelijke bekendheid onder de naam Galactica. Tijdens het sleeptransport van de Heesen-werf in Oss naar Icon Yachts in Harlingen, de uitvalsbasis tijdens de proefvaarten, moest het superjacht tweemaal wachten voor een brug. Dit vanwege een te hoge waterstand in de Maas.

Op foto’s leek het destijds alsof het schip klem zat onder de brug en zo werd het door diverse media ook gebracht. Maar die berichtgeving was onjuist. CEO Rolf Maliepaard van Koninklijke Van der Wees sprak daar in Studio Schuttevaer zijn irritatie over uit. Van der Wees was verantwoordelijk voor het transport en zowel Heesen als Van der Wees wist van tevoren dat onderweg oponthoud zou kunnen ontstaan. Het schip bereikte ongeschonden haar bestemming.

Lees ook:

Russische eigenaar kan niet weg bij Heesen Yachts, faillissement dreigt

Russische commissarissen stappen op bij Heesen Yachts