Dit zijn de zorgen van schippers over de Duitse Rijn

Duizenden Nederlandse binnenvaartschippers en hun buitenlandse collega’s verdienen hun brood op de Rijn. Op meer rood-wit-blauw gevlagde schepen dan die met zwart-rood-goud achterop. Ze vervoeren goederen die Europa en de wereld nodig hebben. Daarbij hebben ze te maken met voortdurende zorgen. Over ligplaatsen, walstroom en klimaatverandering.

Duizenden binnenvaartondernemers verdienen hun brood op de belangrijkste transportader van Europa; de Rijn. Maar onder invloed van klimaatverandering wordt ze wel steeds wispelturiger. (Foto Wikimedia)
Duizenden binnenvaartondernemers verdienen hun brood op de belangrijkste transportader van Europa; de Rijn. Maar onder invloed van klimaatverandering wordt ze wel steeds wispelturiger. (Foto Wikimedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Dit zijn de zorgen van schippers over de Duitse Rijn | Schuttevaer.nl

Dit zijn de zorgen van schippers over de Duitse Rijn

Duizenden Nederlandse binnenvaartschippers en hun buitenlandse collega’s verdienen hun brood op de Rijn. Op meer rood-wit-blauw gevlagde schepen dan die met zwart-rood-goud achterop. Ze vervoeren goederen die Europa en de wereld nodig hebben. Daarbij hebben ze te maken met voortdurende zorgen. Over ligplaatsen, walstroom en klimaatverandering.

Duizenden binnenvaartondernemers verdienen hun brood op de belangrijkste transportader van Europa; de Rijn. Maar onder invloed van klimaatverandering wordt ze wel steeds wispelturiger. (Foto Wikimedia)
Duizenden binnenvaartondernemers verdienen hun brood op de belangrijkste transportader van Europa; de Rijn. Maar onder invloed van klimaatverandering wordt ze wel steeds wispelturiger. (Foto Wikimedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer