Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Kamervragen over onderzoek naar risico’s biobrandstoffen

DEN HAAG

Tweede Kamerlid Mahir Alkaya (SP) heeft dinsdag 12 oktober Kamervragen gesteld over het onderzoek naar mogelijke risico’s van biobrandstoffen voor scheepsmotoren in de binnenvaart. De vragen werden gesteld aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, op basis van berichtgeving van Weekblad Schuttevaer.

1 / 1
Ter illustratie. Biobrandstoffen kunnen ernstige schade veroorzaken aan scheepsmotoren. (Foto Wikimedia)

Ter illustratie. Biobrandstoffen kunnen ernstige schade veroorzaken aan scheepsmotoren. (Foto Wikimedia)

Zaterdag 2 oktober hield de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) zijn najaarsvergadering en maakte daarin duidelijk geen vertrouwen te hebben in het onderzoek van de Nederlandse overheid. Het zou vooral bureauwerk zijn, zonder veldwerk. Schippers zouden straks worden opgezadeld met ‘de troep die men in die brandstof doet’, vreest de schippersorganisatie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook