Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Port of Zwolle kiest Parkline Aqua voor inning havengeld

ZWOLLE

Port of Zwolle gaat de inning van havengeld digitaliseren. Vanaf 1 september kunnen schippers zich melden en afrekenen via Parkline Aqua. Dat kan zowel via een smartphone-app als via de website van de software-ontwikkelaar. ‘De wereld digitaliseert en Port of Zwolle blijft daar niet bij achter’, zegt havendirecteur Jeroen van den Ende.

1 / 1
Havengeld betalen kan in Zwolle, Kampen en Meppel vanaf 1 september met een smartphone-app vanuit de stuurstoel. (Foto Port of Zwolle)

Havengeld betalen kan in Zwolle, Kampen en Meppel vanaf 1 september met een smartphone-app vanuit de stuurstoel. (Foto Port of Zwolle)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • elzinga

  zoals het is leSage, en wederom een weinig kritisch redactie. enige kritisch weder vraag mist al lang tijd bij de berichtgeving.

 • leSage

  ‘Digitalisering om het havengebruikers gemakkelijker te maken’
  Mooie kop maar het komt er gewoon op neer dat de schipper weer iets extra s moet doen. Het digitaal aanmelden. Dat is niet de taak van de schipper maar ja ze hebben daarvoor de wet verander en ons brengplicht opgelegd. Dus de administratieve taak bij ons meer gelegd. Zegt dat dan gewoon eerlijk en niet onder het kopje van digitaliseren.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook