Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Internationale afspraken moeten piraterij Golf van Guinee halt toeroepen

Golf van Guinee

Niet beveiliging aan boord, maar internationale afspraken moeten er voor gaan zorgen dat de piraterij in Golf van Guinee een halt toegeroepen wordt. Dat is de boodschap van demissionair ministers Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Ank Bijleveld (Defensie) in hun antwoord op Kamervragen over de Wet ter Bescherming Koopvaardij. Nederland is onderdeel van meerdere internationale verbanden en werkgroepen die de piraterij in de Golf van Guinee willen tegengaan.

1 / 1
De piraterij aanvallen over de hele wereld, bij de oranje markers zijn de piraten ook echt aan boord gekomen. (Kaart ICC)

De piraterij aanvallen over de hele wereld, bij de oranje markers zijn de piraten ook echt aan boord gekomen. (Kaart ICC)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook