Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

LNG-catamarans van Rederij Doeksen gaan over op bio-LNG

Harlingen

De LNG-catamarans van Rederij Doeksen, de Willem Barentsz en de Willem de Vlamingh, gaan in de toekomst op bio-LNG varen. Nu is de CO2-reductie van de schepen 10 tot 20%, maar met bio-LNG kan dit oplopen tot 85%. De catamarans vervoeren 700 passagiers en 61 auto’s per overtocht tussen Harlingen, Vlieland en Terschelling.

1 / 1
De Willem Barentsz van Rederij Doeksen vaart nu nog op LNG (Foto Rederij Doeksen)

De Willem Barentsz van Rederij Doeksen vaart nu nog op LNG (Foto Rederij Doeksen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook