Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Wärtsilä wil CO2 uit rookgassen halen

HELSINKI

De Finse motoren- en machinebouwer Wärtsilä werkt aan een installatie waarmee op schepen CO2 (carbon) uit uitlaatgassen kan worden gehaald en opgeslagen. Het proces wordt gekoppeld aan de uitlaatgaswasinstallatie ofwel scrubber, waarmee de uitlaatgassen worden ontdaan van zwavel en fijnstof. In eerste instantie wordt de Carbon Collection and Storage (CCS) installatie als ‘stand alone’ gebouwd. Pas later wordt bekeken of en hoe de scrubber en de CCS in elkaar kunnen worden geïntegreerd.

1 / 1
Sigurd Jenssen, directeur uitlaagasbehandeling van Wärtsila op een testlocatie van het bedrijf. ‘Ook bij het afvangen van CO2 zal veel afhangen van het prijsverschil tussen zware stookolie en alternatieve brandstoffen.’ (Foto Wärtsilä)

Sigurd Jenssen, directeur uitlaagasbehandeling van Wärtsila op een testlocatie van het bedrijf. ‘Ook bij het afvangen van CO2 zal veel afhangen van het prijsverschil tussen zware stookolie en alternatieve brandstoffen.’ (Foto Wärtsilä)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook