Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Tanker Beringzee vaart onder steiger bij Shell Moerdijk

ROTTERDAM

De dubbelwandige tanker Beringzee is vrijdag even voor vijf uur in de ochtend onder een steiger gevaren bij Shell Moerdijk. De tanker had diesel in, maar raakte niet lek. Ook vielen er geen gewonden.

1 / 2
De tanker Beringzee vaart zich vast onder de steiger.

De tanker Beringzee vaart zich vast onder de steiger.

De Veiligheidsregio Rijkswaterstaat rukte direct uit voorzorg met verschillende voertuigen uit, evenals Rijkswaterstaat. Tegen zes uur bleek de Beringzee stabiel te liggen, tegen tienen was de tanker weer losgetrokken. Het ligt nu in de Westelijke insteekhaven van de haven waar de diesel uit voorzorg wordt overgeslagen.

De tanker Beringzee vaart zich vast onder de steiger.
De tanker Beringzee vaart zich vast onder de steiger.

Hoe de Beringzee onder het steiger terecht kon komen is nog niet bekend. De schipper wilde geen commentaar geven.

De tanker Beringzee vaart zich vast onder de steiger.
De tanker Beringzee vaart zich vast onder de steiger.
(Erik van Huizen)

Reacties (5)
 • bifiveldman

  auroraspits Daar heb je gelijk in maar met 15km per uur onder een steiger varen spreekt niet helemaal in je voordeel.
  Stoppen is angst gang is alles.

 • jaring

  Alexia wat voor loon krijgen die kapiteins dan wel.

 • auroraspits

  Dat een schipper geen commentaar wil leveren is logisch , dat kan een lopend onderzoek benadelen of beinvloeden . Niemand die weet wat er precies voorgevallen is , dus speculeren is dan ook zinloos.

 • elzinga

  Zeker net wat leuks op tv ?

 • alexia

  goede avond de kapitein wil geen kommentaar geven dat is wel gemakelijk .maar de eigenaar zit wel met de miseri .als je zie hoe het schip onder de brug ligt is met heel brute maneuver gedaan .tegen woordig kennen de kapiteins maar 2 standen volaan vooruit en vollaan achteruit .als je als eigenaar iets over zegt dan stappen ze gewoon op .als je zie wat de eigenaars aan lonen moet betalen aan die kapiteins daar word je groen van dan krijg je zo kadookes.dat moest eens van men hart af

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook