Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Begeleidingsdienst VTS voor scheepvaart in Antwerpen gestart

De haven van Antwerpen is gestart op 1 maart met de nieuwe scheepvaartbegeleidingsdienst, genaamd Vessel Traffic Services (VTS). Een team van 33 mensen staat in voor het actief monitoren en begeleiden van het scheepsverkeer in de dokken. Doel is de efficiëntie van het scheepsvaartverkeer en de maritieme infrastructuur te verhogen.

1 / 3
Sectoren VTS Antwerpen

Sectoren VTS Antwerpen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Sjaak van Wijk

  U hebt waarschijnlijk niet alles gelezen.
  Na 3april wordt Waasland 24/7 bedient.
  Rechteroever wordt met twee sectoren, in het najaar uitgerold.
  Over de financiering staat overigens niets vermeld.

 • P.Versluis

  Ohw, en na 16h00 is veiligheid ineens niet meer belangrijk want wij moeten naar huis? Wij zitten daar echt niet op te wachten. Het heeft weinig of geen toegevoegde waarde. Het is alleen maar bedoelt om 33 Belgen aan een baantje te helpen. En als het dan later 24/7 wordt dan hebben in totaal weer 100 mensen extra te vreten. Het zal wel doorberekend worden in het havengeld, probleem opgelost.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook