Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Uithalers verblijven vaak langere tijd op een containerterminal

ROTTERDAM

Medewerkers van politie en douane treffen op containerterminals steeds vaker uithalers aan die voor langere tijd op het haventerrein verblijven. Het gaat soms zelfs om meerdere dagen.

1 / 1
De ECT-terminal op de Maasvlakte (Foto ECT)

De ECT-terminal op de Maasvlakte (Foto ECT)

De werkwijze blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Rotterdam. Die deed afgelopen week uitspraak in een zaak van twee mannen die in augustus op de ECT-terminal op de Maasvlakte werden aangehouden. Na een tip van het Team Criminele Inlichtingen van de politie vond de Zeehavenpolitie de twee die dag in een lege container op de ECT Delta Terminal. Dat gebeurde op klaarlichte dag, tegen drie uur ’s middags. Het had er alle schijn van dat de twee daar niet waren om te vissen of schepen te kijken. Ze waren allebei in het zwart gekleed. In de container werden twee rugtassen gevonden met daarin diverse goederen zoals etenswaren, powerbanks, een knipschaar, handschoenen, een betonschaar en een slaapzak. In de container zijn verder twee kapotte telefoons gevonden en een slaapzak.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook