Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Ploegwissel vanuit Oost-Europa moeizamer, maar het lukt nog

Rotterdam

In een poging het oprukkende coranavirus te stoppen hebben meerdere Europese landen hun grenzen met buurlanden geheel of gedeeltelijk gesloten. Daaronder vallen Polen, Tsjechië, Letland en Litouwen, landen waar veel aflospersoneel vandaan komt. Toch zagen meerdere schippers de afgelopen week kans personeel te wisselen, blijkt uit een kleine rondgang. Soms met extra moeite, dat wel.

1 / 2
Ruijven in Werkendam is een van de bedrijven die het aflosprobleem wel aan den lijve ondervindt. Archieffoto Ruijven

Ruijven in Werkendam is een van de bedrijven die het aflosprobleem wel aan den lijve ondervindt. Archieffoto Ruijven

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • Bart Oosterveld

    Bedankt voor uw reactie. Over het weren van schepen door Hongarije en Slowakije schreven we eerder deze week al, net als over de mogelijke quarantaine bij thuiskomst. Zie het artikel dat maandag op de site van Weekblad Schuttevaer gepubliceerd werd: https://www.schuttevaer.nl/nieuws/dossiers/corona/2020/03/16/coronavirus-donauscheepvaart-aan-banden/ En in deze tijden verandert de situatie met de dag. Vaart u zelf op de Donau?

  • W. Keijzer

    De ploegwissel is volgens de schrijver van dit artikel wel mogelijk, maar als deze mensen thuis komen moeten zij wel 14 dagen in quarantaine. indien je met je schip in Hongarije of Slowakije bent kun je niet aan land en dus geen inkopen doen. En er zijn nog meer moeilijkheden.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook