Overboord geslagen visser gered van verdrinkingsdood

De 21-jarige visser Riekelt Slot is dinsdag 29 mei op ongeveer 90 mijl ten westen van Den Helder door nog onverklaarbare oorzaak overboord geslagen van de twinrigger WR-189 Grietje van Van Eekelen Visserij uit Den Oever. Hij werd levend gevonden.

Iets voor 02:00 uur ontdekte de bemanning van de twinrigger dat de Helderse collega niet meer aan boord was en meldde dit terstond aan de Kustwacht, die onmiddellijk een zoekactie in gang zette. Bij de zoekactie werden door de Kustwacht twee helikopters en de KNRM-reddingboten van Den Helder en Terschelling ingezet. Ook werd omliggende scheepvaart in de buurt gewaarschuwd om uit te kijken naar de drenkeling.
Na een uur zoeken werd de onfortuinlijke visser uiteindelijk gevonden door de WR-20 Elisabeth van Peter Boerdijk uit Den Oever. Daar kreeg hij de eerste medisch zorg, waarbij er nauw contact was met het Kustwachtcentrum en een dokter. Slot was onderkoeld maar aanspreekbaar. Hij kon zelf zijn familie inlichten over het incident. De geredde visser werd van de WR-20 overgebracht naar de reddingsboot Joke Dijkstra van de KNRM. Daar werd hij aan boord van de Kustwachthelikopter genomen en vervoerd naar het Gemini Ziekenhuis. (BP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Overboord geslagen visser gered van verdrinkingsdood | Schuttevaer.nl

Overboord geslagen visser gered van verdrinkingsdood

De 21-jarige visser Riekelt Slot is dinsdag 29 mei op ongeveer 90 mijl ten westen van Den Helder door nog onverklaarbare oorzaak overboord geslagen van de twinrigger WR-189 Grietje van Van Eekelen Visserij uit Den Oever. Hij werd levend gevonden.

Iets voor 02:00 uur ontdekte de bemanning van de twinrigger dat de Helderse collega niet meer aan boord was en meldde dit terstond aan de Kustwacht, die onmiddellijk een zoekactie in gang zette. Bij de zoekactie werden door de Kustwacht twee helikopters en de KNRM-reddingboten van Den Helder en Terschelling ingezet. Ook werd omliggende scheepvaart in de buurt gewaarschuwd om uit te kijken naar de drenkeling.
Na een uur zoeken werd de onfortuinlijke visser uiteindelijk gevonden door de WR-20 Elisabeth van Peter Boerdijk uit Den Oever. Daar kreeg hij de eerste medisch zorg, waarbij er nauw contact was met het Kustwachtcentrum en een dokter. Slot was onderkoeld maar aanspreekbaar. Hij kon zelf zijn familie inlichten over het incident. De geredde visser werd van de WR-20 overgebracht naar de reddingsboot Joke Dijkstra van de KNRM. Daar werd hij aan boord van de Kustwachthelikopter genomen en vervoerd naar het Gemini Ziekenhuis. (BP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer