Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Dordrecht viert 18e Dordt in Stoom

DORDRECHT

Voor de 18e keer viert Dordrecht een weekend lang Dordt in Stoom. Het driedaags evenement begon vrijdagavond 25 mei met een vlootschouw op de Oude Maas. De nieuwe burgemeester Wouter Kolff kweet zich daar enthousiast van zijn taak als ‘admiraal’, groetend met de stoomfluit van de stoomraderboot De Majesteit.

1 / 6
Dordrecht viert 18e Dordt in Stoom

Dordrecht viert 18e Dordt in Stoom

Voorop ging de Rotterdamse Stads(stoom)graanzuiger nr 19, gesleept en geduwd door de sleepboten En Avant 9 en Sirius, als eerbetoon aan de 100-jarige sleepbootrederij Muller Dordrecht . Daarachter zo’n 20 stoomsleepboten, aangesloten bij de 40 jaar bestaande Vereniging Stoomvaart, die zich inzet voor het behoud van tal van historische stoomvaartuigen. De stoomvloot werd aangevoerd door de Dordtse Pieter Boele, de laatste Rijnstoomsleper die 125 jaar geleden werd gebouwd. Na de historische slepers passeerden nog een lange reeks opmerkelijke vaartuigen het admiraalschip De Majesteit. Daaronder ook het nieuw gebouwde, maar klassiek gelijnde stoomschip George Stephenson van stoomspecialist Faas Strik. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook