Aangevaren Gerrit Krolbrug nog tot Hemelvaart dicht voor wegverkeer

Herstel van de aangevaren Gerrit Krolbrug in het Van Starkenborghkanaal in de stad Groningen gaat nog tot het hemelvaartweekend duren. Rijkswaterstaat verwacht dat dan, vier weken na de aanvaring door een leeg tankschip, de brug weer open kan voor het wegverkeer.

Een binnenvaarttanker voer vrijdagavond 28 april rond 22:00 uur tegen de Gerrit Krolbrug. Rijkswaterstaat kon aanvankelijk nog weinig zeggen over de schade. Inmiddels is duidelijk dat door de klap onder andere het ponton waarop de brug deels drijft en de rails van het contragewicht waarmee de brug draait, zijn beschadigd. De oorzaak van de aanvaring is nog altijd niet duidelijk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aangevaren Gerrit Krolbrug nog tot Hemelvaart dicht voor wegverkeer | Schuttevaer.nl

Aangevaren Gerrit Krolbrug nog tot Hemelvaart dicht voor wegverkeer

Herstel van de aangevaren Gerrit Krolbrug in het Van Starkenborghkanaal in de stad Groningen gaat nog tot het hemelvaartweekend duren. Rijkswaterstaat verwacht dat dan, vier weken na de aanvaring door een leeg tankschip, de brug weer open kan voor het wegverkeer.

Een binnenvaarttanker voer vrijdagavond 28 april rond 22:00 uur tegen de Gerrit Krolbrug. Rijkswaterstaat kon aanvankelijk nog weinig zeggen over de schade. Inmiddels is duidelijk dat door de klap onder andere het ponton waarop de brug deels drijft en de rails van het contragewicht waarmee de brug draait, zijn beschadigd. De oorzaak van de aanvaring is nog altijd niet duidelijk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer