IFKS overleeft in strijd

Het IFKS skûtsjesilen bestaat 30 jaar. Tijdens de lustrumwedstrijden, begin juli, bij harde wind op de Fluessen, bleek de kampioen van weleer, Tony Brundel, met het kleinste skûtsje van de vloot in bloedvorm. ‘Old soldiers neven die’.

IFKS

Zaterdag 13 augustus begint de jaarlijkse reeks zeilwedstrijden van de IFKS-skûtsjes bij Hindeloopen. Maandag wordt er gezeild bij Stavoren, dinsdag bij Heeg, woensdag bij Sloten, donderdag bij Echtenerbrug, vrijdag en zaterdag bij Lemmer. Iedere dag zijn er vier wedstrijden: de B-klasse zeilt vanaf 09:50 uur, de C-klasse vanaf 10:00 uur, a-klein vanaf 12:00 uur en de A-klasse om 14:10 uur. Skûtsjejournalist Klaas Jansma en fotograaf Marten Sandburg doen vanaf volgende week verslag in Schuttevaer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

IFKS overleeft in strijd | Schuttevaer.nl

IFKS overleeft in strijd

Het IFKS skûtsjesilen bestaat 30 jaar. Tijdens de lustrumwedstrijden, begin juli, bij harde wind op de Fluessen, bleek de kampioen van weleer, Tony Brundel, met het kleinste skûtsje van de vloot in bloedvorm. ‘Old soldiers neven die’.

IFKS

Zaterdag 13 augustus begint de jaarlijkse reeks zeilwedstrijden van de IFKS-skûtsjes bij Hindeloopen. Maandag wordt er gezeild bij Stavoren, dinsdag bij Heeg, woensdag bij Sloten, donderdag bij Echtenerbrug, vrijdag en zaterdag bij Lemmer. Iedere dag zijn er vier wedstrijden: de B-klasse zeilt vanaf 09:50 uur, de C-klasse vanaf 10:00 uur, a-klein vanaf 12:00 uur en de A-klasse om 14:10 uur. Skûtsjejournalist Klaas Jansma en fotograaf Marten Sandburg doen vanaf volgende week verslag in Schuttevaer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer