Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Red Planet overall winnaar Schuttevaerrace

STAVOREN [update]

De Schuttevaerrace, die vanwege de harde wind fors moest worden ingekort, is gewonnen door de Red Planet van Maurits Mars. Hij werd met zijn team eerste in het overall klassement, gevolgd door de Epoxydus van Hans Arends en de Relaxion van Tjeert Jongsma. Woensdag, in de gedrukte editie van Weekblad Schuttevaer, een uitgebreid verslag.

1 / 3
Start halve marathon op Texel

Start halve marathon op Texel

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (7)
 • Johan Salverda

  De halve marathon op Texel was niet nieuw. Dat is bij dezelfde weersomstandigheden (tweede dag veel slechter dan het afgelopen jaar) ook al gedaan. Het is een manier om de vloot gespreid de haven van Texel uit te krijgen. Verder is het niet een extreem zware Schuttevaerrace geweest. Ga maar na: dag 1 mooi windje naar Kornwerderzand en inderdaad, later, stroom en veel wind tegen. Zeiltocht van een uur of zes. De fietsers doen hun werk, en later lekker eten, lekker slapen en de volgende morgen (dag 2) na de koffie de halve marathon en zeilen naar Harlingen. Stevige bries maar uit overwegend goede richtingen. In Harlingen de fietsers weer in actie, zeilers kalm aan en na een paar uur de trossen los voor een lekker zeilpartijtje van een uur of zes naar de finish in Stavoren.’Super cool’ volgens een aantal reacties, maar van ‘ nacht en ontij’ is geen sprake geweest. Dat is in het verleden weleens anders geweest…
  Johan Salverda (initiatiefnemer en oud-deelnemer)

 • Sjoerd

  Een jacht met flinke beschadigingen aan de hull, een jacht met 3 stukjes mast (en gelukkig voor hem al zijn zeilen nog aan boord), een jacht dat zijn roer verloor, en bij meerdere schepen kleine beschadigingen door dwarswind tijdens het aanleggen.

  De schepen die zijn ivm veiligheid omgekeerd zijn (helemaal de 13 vd 15 kleine klasse 2 jachten) zijn alles behalve blaaskaken, dat is verantwoordelijkheid nemen.

 • spotter

  nou, ik vind mensen die afhaken pas echt watjes, even doorbijten, al die blaaskaken in de jachtenwereld, laat ze nu maar ns even 7 kleuren….kijken wie er echt zeebenen heeft.

 • Klaas jan

  Wat een dom praat. Mensen die uit veiligheid terug keren gebruiken gewoon hun verstand

 • Tsjakaa!

  Boten van polyester en mannen van staal 😉

 • tjitse

  ik nodig de spotter uit woor een zeiltochtje op het wad met 37 knopen wind!

 • spotter

  mooi man. prachtig. immers met mooi weer kan iedereen wel zeilen. en nu volhouden mannen. slechts de watjes stoppen er nu mee !

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook