Jongeren varen gratis mee naar zee

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders, Vereniging van Waterbouwers en Eendracht hebben de krachten gebundeld om jongeren te interesseren voor een carrière op zee. Onderdeel is een gratis meevaarstage. Jongeren van 14 en 15 jaar kunnen anderhalve dag mee op de driemastschoener Eendracht, tussen de 16 en 25 jaar mogen twee weken mee op een koopvaardijschip.

Eendracht

Tom Neef (18 jaar) voer vorig jaar twee weken mee met Feederlines. ‘Ik was al van plan om de opleiding HBO maritiem officier aan het STC in Rotterdam te gaan volgen, maar ik wilde een bevestiging’, zegt Tom. Hij voer twee weken mee tussen Nederland, Duitsland, Finland en Engeland. ‘Omdat het schip in de winter in de Oostzee vaart, moest al het onderhoud in de zomer gebeuren. Dus hielp ik mee met de matrozen om het dek te bikken en te verven. Ook ben ik een dag in de machinekamer geweest en heb een dag mee op de brug gekeken. Je hebt direct door hoe de rangen zijn. Het is een soort eigen wereldje, je kunt ook niet weglopen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Jongeren varen gratis mee naar zee | Schuttevaer.nl

Jongeren varen gratis mee naar zee

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders, Vereniging van Waterbouwers en Eendracht hebben de krachten gebundeld om jongeren te interesseren voor een carrière op zee. Onderdeel is een gratis meevaarstage. Jongeren van 14 en 15 jaar kunnen anderhalve dag mee op de driemastschoener Eendracht, tussen de 16 en 25 jaar mogen twee weken mee op een koopvaardijschip.

Eendracht

Tom Neef (18 jaar) voer vorig jaar twee weken mee met Feederlines. ‘Ik was al van plan om de opleiding HBO maritiem officier aan het STC in Rotterdam te gaan volgen, maar ik wilde een bevestiging’, zegt Tom. Hij voer twee weken mee tussen Nederland, Duitsland, Finland en Engeland. ‘Omdat het schip in de winter in de Oostzee vaart, moest al het onderhoud in de zomer gebeuren. Dus hielp ik mee met de matrozen om het dek te bikken en te verven. Ook ben ik een dag in de machinekamer geweest en heb een dag mee op de brug gekeken. Je hebt direct door hoe de rangen zijn. Het is een soort eigen wereldje, je kunt ook niet weglopen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer