Wees erbij

Maritime Innovation Platform in het kort

Hoe dragen geautomatiseerde processen in de scheepsbouw bij aan kostenreductie? Hoe jaag je innovatie aan met start-ups? Wat kunnen we leren van ondernemers die bestaande normen uitdagen? Op welke manier transformeert carbon capture stookolie tot transitiebrandstof? Op het podium van Maritime Innovation Platform op 4 april staan maritieme vernieuwingen en baanbrekende ontwikkelingen in de schijnwerpers.

Maritime Innovation Platform - impressie Innovatieplein
Net als vorig jaar staan op het podium van Maritime Innovation Platform op 4 april in het Energiehuis in Dordrecht maritieme vernieuwingen en baanbrekende ontwikkelingen in de schijnwerpers. Foto Schuttevaer

Digitalisering en robotisering

De informatie en kennis die gedurende de levenscyclus van een schip beheerd moet worden is omvangrijk en overstijgt vaak het begripsvermogen van individuen. Geert Schouten van Shipbuilder vertelt hoe je de terabytes aan data in de scheepsbouw beheersbaar houdt.

Jules Blokhuis van Conoship biedt inzicht in het samenwerken aan oplossingen voor het automatiseren en robotiseren van scheepsbouwprocessen in het ‘Regionaal Opleidings- en Testcentrum Slimme Scheepsbouw’ van de Noordelijke werven.

Startups en scale-ups

Een manier om te innoveren is door samen te werken met startups en scale-ups. Ras Lalmy van Yes!Delft en Sander Roosjen van NIM vertellen hoe je van het aanjagen van innovaties in samenwerking met startups een waardevolle strategie maakt. Christel Pullens, directeur a.i. van PortXL, gidst u door de basisprincipes van innovatiemanagement en open innovatie.

Challenging the status quo

Het verduurzamen van de maritieme industrie vereist innovatieve en ondernemende geesten. Marco Hoogendoorn van Holland Shipyards Group en Benjamin Grefkens van Neptune Shipyards gaan in gesprek over innoveren en ondernemen en het uitdagen van bestaande normen.

Carbon capture

Het implementeren van zogenaamde carbon capture-systemen die de CO₂-uitstoot verminderen, kan aanzienlijke milieuvoordelen opleveren. René Veldman van VDL AEC Maritime en Martin de Koning van Anthony Veder vertellen over de technologie en infrastructuur voor carbon capture systemen.

JR Shipping uit Harlingen heeft meerdere van haar schepen uitgerust met het filter- en carbon capture-systeem van Value Maritime. Sander Schakelaar van JR Shipping deelt de stappen die shortsea-reder zet op weg naar een duurzame containerfeeder vloot.

Maritime Innovation Platform

Op Maritime Innovation Platform ontdek je de vernieuwingen en baanbrekende ontwikkelingen die de Nederlandse maritieme sector op de wereldkaart zetten. Van state-of-the-art scheepsbouw tot revolutionaire stuursystemen, Maritime Innovation Platform is dé plek voor innovatie op volle kracht. Maritime Innovation Platform 2024 wordt georganiseerd door Schuttevaer en NMT, met Smart Delta Drechtsteden als gastheer. Het evenement vindt plaats in het Energiehuis in Dordrecht.

Aanmelden

Op Maritime Innovation Platform ontdek je de vernieuwingen en baanbrekende ontwikkelingen die de Nederlandse maritieme sector op de wereldkaart zetten. Maritime Innovation Platform 2024 wordt georganiseerd door Schuttevaer en NMT met Smart Delta Drechtsteden als gastheer. Het evenement vindt plaats in het Energiehuis in Dordrecht. Abonnees van Schuttevaer kunnen erbij zijn voor € 99,-. Registreren voor het evenement op 4 april, kan nú op www.maritimeplatform.nl

Maritime Innovation Platform in het kort | Schuttevaer.nl
Wees erbij

Maritime Innovation Platform in het kort

Hoe dragen geautomatiseerde processen in de scheepsbouw bij aan kostenreductie? Hoe jaag je innovatie aan met start-ups? Wat kunnen we leren van ondernemers die bestaande normen uitdagen? Op welke manier transformeert carbon capture stookolie tot transitiebrandstof? Op het podium van Maritime Innovation Platform op 4 april staan maritieme vernieuwingen en baanbrekende ontwikkelingen in de schijnwerpers.

Maritime Innovation Platform - impressie Innovatieplein
Net als vorig jaar staan op het podium van Maritime Innovation Platform op 4 april in het Energiehuis in Dordrecht maritieme vernieuwingen en baanbrekende ontwikkelingen in de schijnwerpers. Foto Schuttevaer

Digitalisering en robotisering

De informatie en kennis die gedurende de levenscyclus van een schip beheerd moet worden is omvangrijk en overstijgt vaak het begripsvermogen van individuen. Geert Schouten van Shipbuilder vertelt hoe je de terabytes aan data in de scheepsbouw beheersbaar houdt.

Jules Blokhuis van Conoship biedt inzicht in het samenwerken aan oplossingen voor het automatiseren en robotiseren van scheepsbouwprocessen in het ‘Regionaal Opleidings- en Testcentrum Slimme Scheepsbouw’ van de Noordelijke werven.

Startups en scale-ups

Een manier om te innoveren is door samen te werken met startups en scale-ups. Ras Lalmy van Yes!Delft en Sander Roosjen van NIM vertellen hoe je van het aanjagen van innovaties in samenwerking met startups een waardevolle strategie maakt. Christel Pullens, directeur a.i. van PortXL, gidst u door de basisprincipes van innovatiemanagement en open innovatie.

Challenging the status quo

Het verduurzamen van de maritieme industrie vereist innovatieve en ondernemende geesten. Marco Hoogendoorn van Holland Shipyards Group en Benjamin Grefkens van Neptune Shipyards gaan in gesprek over innoveren en ondernemen en het uitdagen van bestaande normen.

Carbon capture

Het implementeren van zogenaamde carbon capture-systemen die de CO₂-uitstoot verminderen, kan aanzienlijke milieuvoordelen opleveren. René Veldman van VDL AEC Maritime en Martin de Koning van Anthony Veder vertellen over de technologie en infrastructuur voor carbon capture systemen.

JR Shipping uit Harlingen heeft meerdere van haar schepen uitgerust met het filter- en carbon capture-systeem van Value Maritime. Sander Schakelaar van JR Shipping deelt de stappen die shortsea-reder zet op weg naar een duurzame containerfeeder vloot.

Maritime Innovation Platform

Op Maritime Innovation Platform ontdek je de vernieuwingen en baanbrekende ontwikkelingen die de Nederlandse maritieme sector op de wereldkaart zetten. Van state-of-the-art scheepsbouw tot revolutionaire stuursystemen, Maritime Innovation Platform is dé plek voor innovatie op volle kracht. Maritime Innovation Platform 2024 wordt georganiseerd door Schuttevaer en NMT, met Smart Delta Drechtsteden als gastheer. Het evenement vindt plaats in het Energiehuis in Dordrecht.

Aanmelden

Op Maritime Innovation Platform ontdek je de vernieuwingen en baanbrekende ontwikkelingen die de Nederlandse maritieme sector op de wereldkaart zetten. Maritime Innovation Platform 2024 wordt georganiseerd door Schuttevaer en NMT met Smart Delta Drechtsteden als gastheer. Het evenement vindt plaats in het Energiehuis in Dordrecht. Abonnees van Schuttevaer kunnen erbij zijn voor € 99,-. Registreren voor het evenement op 4 april, kan nú op www.maritimeplatform.nl